En Alice i underlandet-fest

Alice i Underlandet är berättelsen om den fantastiska lilla flickan som försvinner in i en underbar värld som går emot all logik över huvud taget. Hon är påhittad av den Brittiska författaren Charles Lutwidge Dodgson, men som är en pseudonym för Lewis Carroll, och släpptes i mitten av 1860-talet. Det är många barn som läst denna saga när de var små och fört den vidare till sina egna barn. Det är även få som inte har sett filmerna. Nu senast var det Tim Burton som med Johnny Depp som huvudskådespelare som för den senaste filmen. För det är en spännande värld som Charles skapat och som många vill vara en del av. Att då planera barnkalaset kring detta tema är en fantastisk idé.

Enklare än vad många tror

Att planera ett barnkalas behöver absolut inte vara svårt. Det handlar om att du måste ha tid att planera vad som ska fixas och ha framförhållning om du beställer saker över nätet. Ska ni ha maskeraddräkter är det bra att beställa i tid så ni vet att de kommer och att ni hinner returnera dem om de inte skulle passa. Viktigt är även att prata med ditt så barnet blir nöjd. Annars är det ingen idé med festen. För, att ha fest kan lätt springa upp i större summor. Något som kan vara jobbigt och föräldrarna hetsar varandra till bättre och bättre temafester.

”Nu är det alltid tema: superhjältar, prinsessor, maskerad, stålmannen, spindelmannen. Och sedan 200 kronor till present. Det blir inga små summor om man lägger samman det där” (läs mer här)