Se film med hifi

Film är viktigt för många och just hur och vart man ser filmen kan avgöra väldigt mycket för hur man uppfattar dennes kvalité och hur tillfreds man känner för filmen efteråt. Film har genom tiderna upplevts bäst i biosalongen, där fick man sitta bekvämt i biosalongen och mötas av en stor bild och bra ljud. Bion fick dock konkurrens av tv-apparaten i samma stund som den kom. Vi har sedan utvecklat tv-tittandet för att efterlikna biokänslan så mycket som möjligt, samtidigt har bion fått utvecklats för att få en chans i konkurrensen med tv:n. Olika sätt som bion har utvecklats för att locka folk:

  • Utvecklingen av talfilmer lockade alltfler till att ta sig till bion.
  • Ljud och bild har ständigt utvecklats och tekniken har gjort det möjligt att visa filmer med klarare bild och ljud.
  • Nya sätt att uppleva film har gjorts och 3D kom tidigare men utan större hit, är nu tillbaka och de flesta nya filmer går att se som 3D. Även äldre filmer har visats på nytt med 3D-effekt men har inte visat sig vara lika populärt, ett exempel är James Camerons Titanic, läs mer här.

Biograferna behåller en viss popularitet men sedan vi fick möjligheten till att se film med hifi för hemmet så har biobesöken sjunkit. Våra möjligheter till att uppleva biofilm i hemmet är helt enkelt betydligt bättre idag.